Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hulshorst vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Hulshorst? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten vind je bruikbare informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Hulshorst!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-hulshorst-8077

Vloerverwarming laten leggen in Hulshorst

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan verduidelijken we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld berging / schuur, woonkamer, toilet, keuken, badkamer, gang. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire soorten zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. Doorgaans zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, PVC, parket, vinyl, linoleum, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Hulshorst zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail delen wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Nunspeet en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven nabij Hulshorst

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is komt tot stand door allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok lees je aanvullende uitleg over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Hulshorst.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Remeha, Bosch, ATAG, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Danfoss, Therminon, e-Heat, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Hulshorst

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Hulshorst

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Hulshorst.

 • Korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hulshorst liggen tussen de €1250,00 – €2000,00. De exacte kosten komen tot stand door allerlei aspecten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hulshorst (update dinsdag, 16 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€760 – €795
20 – 25 m2€825 – €1250€1125 – €1575
40 m2€2200 – €2825€2500 – €3400
70 m2€3775 – €4500€4000 – €4875
85 m2 +€5225 – €5750€5575 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Advies: meerdere vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna check je kort en bondig praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hulshorst? In het gedeelte hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Elspeet, Noordeinde en Belt-Schutsloot.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Nunspeet krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.nunspeet.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hulshorst?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.300 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.950 voor een groter huis (100 m2). Het tarief is afhankelijk van het gewenste model (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het type product, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hulshorst, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8077.

Plaats een reactie