Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Norg vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Norg? Het is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je nuttige informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Norg!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-norg-9331

Vloerverwarming laten leggen in Norg

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Op die manier mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan verhelderen we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de keuken, gang, woonkamer, toilet, slaapkamer, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, vinyl, linoleum, tegels, laminaat, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Zo kunnen de installatiebedrijven in Norg vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Zoals adresgegevens, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon delen we kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Noordenveld en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming installateurs regio Norg

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en je beschikbare budget. In de volgende bullets bieden we meer info over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Norg.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Vaillant, Remeha, AWB, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, WTH, Therminon, Warmup, Technea0Norg

  Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Norg

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Norg.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Norg liggen tussen de €1275,00 – €2300,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van diverse zaken. Zo zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het type systeem, de oppervlakte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In onderstaande weergave tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Norg (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€760 – €805
20 – 25 m2€800 – €1275€1100 – €1500
50 m2€2300 – €2750€2600 – €3300
60 – 65 m2€3825 – €4350€4025 – €4775
80 m2 +€5225 – €5775€5675 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, wapening en arbeidskosten (provincie Drenthe).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Tip: sommige soorten zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Win informatie in bij een specialist of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave delen we stapsgewijs praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Norg? In het schema hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Roderwolde, Langelo en Foxwolde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Noordenveld bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentenoordenveld.nl). Voor duurzame installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Norg?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €900 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het geselecteerde model (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met de geselecteerde installatie, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Norg, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9330, 9331.

Plaats een reactie