Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Kwakel vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in De Kwakel? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform delen we alles over de populaire vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Kwakel!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-de-kwakel-1424

Vloerverwarming laten leggen in De Kwakel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Daardoor mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de woonkamer, gang, toilet, keuken, badkamer, slaapkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest bekende soorten zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, laminaat, parket, tegels, linoleum, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in De Kwakel alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail sturen we een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Uithoorn en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming vakmannen nabij De Kwakel

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de maximale kosten. In onderstaande opsomming bekijk je informatie over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in De Kwakel.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, AWB, Vaillant, Intergas, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Warmup, Magnum, Technea, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in De Kwakel

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in De Kwakel

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in De Kwakel.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in De Kwakel liggen rond de €975,00 – €2450,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Kwakel (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €740€765 – €795
20 – 25 m2€850 – €1250€1000 – €1525
40 – 45 m2€2200 – €2825€2550 – €3400
70 m2€3850 – €4425€4125 – €4700
80 m2 +€5250 – €5725€5650 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, thermostaat, verdeler, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Tip: bepaalde constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of showroom. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder lees je stapsgewijs extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Kwakel? In het gedeelte hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Bussum, de Hoef en Muiderberg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Uithoorn heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.uithoorn.nl). Voor groene energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in De Kwakel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €875 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.950 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het gewenste product (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het soort model, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Kwakel, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1424.

Plaats een reactie