Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kudelstaart vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Kudelstaart? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal lees je uitgebreide informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Kudelstaart!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-kudelstaart-1433

Vloerverwarming laten leggen in Kudelstaart

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Met een professional mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld badkamer, slaapkamer, keuken, toilet, gang, berging / schuur. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende modellen zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, tapijt, tegels, linoleum, PVC, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Kudelstaart op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om je woonadres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post bieden wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Aalsmeer en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming specialisten omgeving Kudelstaart

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In het onderstaande blok lees je aanvullende informatie over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Kudelstaart.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, ATAG, Remeha, Nefit, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Magnum, Technea, Danfoss, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Kudelstaart

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Kudelstaart

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Kudelstaart.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een slimme manier behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kudelstaart variëren tussen de €1100,00 – €1900,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door allerlei aspecten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en het soort dekvloer. In onderstaande weergave tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kudelstaart (update vrijdag, 14 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€760 – €805
20 m2€800 – €1250€975 – €1525
50 m2€2300 – €2850€2700 – €3375
60 – 70 m2€3825 – €4475€4000 – €4700
85 – 90 m2€5200 – €5775€5575 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, draadmatten, wapening, thermostaat, tackerplaten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Advies: sommige afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave verstrekken we samengevat de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind een installatiebedrijf

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kudelstaart? Op deze pagina check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Amstelhoek, Leimuiden en de Hoef.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Aalsmeer kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.aalsmeer.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Kudelstaart?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.450 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €6.150 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door de gekozen installatie (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het gewenste product, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kudelstaart, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1424, 1433.

Plaats een reactie