Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sterksel vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Sterksel? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform vertellen we je veel info over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sterksel!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-sterksel-6029

Vloerverwarming laten leggen in Sterksel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de keuken, berging / schuur, woonkamer, gang, toilet, slaapkamer. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende modellen zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, tegels, laminaat, linoleum, vinyl, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Sterksel alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon ontvang jij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Heeze-Leende en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming installatiebedrijven nabij Sterksel

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze heeft te maken met meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de lijst hierna vind je aanvullende uitleg over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Sterksel.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Bosch, Nefit, Vaillant, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Warmup, Danfoss, Technea, WTH0Sterksel

  Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Sterksel

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Sterksel.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een voordelige manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Sterksel kost globaal gezien tussen de €1275,00 – €2150,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. meerdere werkzaamheden. Om te beginnen maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve zaken die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In het volgende blok kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sterksel (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€755 – €795
25 m2€925 – €1300€1150 – €1550
40 m2€2225 – €2775€2525 – €3325
70 m2€3750 – €4425€4150 – €4825
85 – 90 m2€5125 – €5650€5525 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Tip: bepaalde types hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna bekijk je overzichtelijk aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sterksel? In het schema hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Soerendonk, Nederweert-Eind en Maarheeze.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Heeze-Leende bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.heeze-leende.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Sterksel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.225 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.250 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt bepaald door de gewenste installatie (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het soort model, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sterksel, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6029.

Plaats een reactie