Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Leveroy vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Leveroy? Het gaat om een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website vind je nuttige informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Leveroy!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-leveroy-6092

Vloerverwarming laten leggen in Leveroy

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Op die manier weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, gang, toilet, keuken, woonkamer, berging / schuur. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste modellen zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of vloerafwerking als tapijt, parket, PVC, laminaat, linoleum, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Leveroy zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Nederweert en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming specialisten nabij Leveroy

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt hangt af van verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In het volgende schema tref je aanvullende details over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Leveroy.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Vaillant, Intergas, Remeha, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Magnum, Danfoss, Technea, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Leveroy

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Leveroy

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Leveroy.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Leveroy liggen tussen de €1100,00 – €2450,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van allemaal onderdelen. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve onderdelen die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Leveroy (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€770 – €780
20 m2€850 – €1225€1025 – €1475
40 – 45 m2€2350 – €2825€2650 – €3375
60 – 70 m2€3750 – €4350€4025 – €4800
80 m2 +€5200 – €5725€5725 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Belangrijk: sommige vloeren geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna check je in het kort aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Leveroy? In het schema hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Roggel, Heythuysen en Neer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Nederweert heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.nederweert.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Leveroy?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €825 voor 10 m2 tot zeker €6.400 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het soort installatie (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het geselecteerde model, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Leveroy, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Hierbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6091, 6092.

Plaats een reactie