Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nederasselt vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Nederasselt? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site vind je handige informatie over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Nederasselt!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-nederasselt-6612

Vloerverwarming laten leggen in Nederasselt

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Daardoor heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld berging / schuur, woonkamer, gang, badkamer, slaapkamer, toilet. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een oude dekvloer of vloerafwerking als laminaat, linoleum, PVC, parket, tegels, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Nederasselt eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals jouw adres, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail krijg je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Heumen en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Nederasselt

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In onderstaande opsomming lees je aanvullende uitleg over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij renovaties en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Nederasselt.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Vaillant, Intergas, Nefit, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Magnum, Danfoss, WTH, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Nederasselt

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Nederasselt

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Nederasselt.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een goedkope manier behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nederasselt variëren tussen de €1025,00 – €2275,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. diverse factoren. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nederasselt (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€770 – €805
20 m2€925 – €1275€1000 – €1600
45 – 50 m2€2250 – €2800€2700 – €3400
60 – 65 m2€3850 – €4350€4000 – €4700
90 m2 +€5250 – €5650€5650 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: enkele soorten geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de opsomming hieronder verstrekken we kort en bondig praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nederasselt? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Niftrik, Balgoij en Ven-Zelderheide.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Heumen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.heumen.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Nederasselt?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.125 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.450 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het soort model (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nederasselt, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6612.

Plaats een reactie