Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zwartewaal vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Zwartewaal? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal bieden wij nuttige informatie over de populaire typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zwartewaal!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-zwartewaal-3238

Vloerverwarming laten leggen in Zwartewaal

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Zo weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, gang, badkamer, toilet. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een type verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende soorten zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, linoleum, parket, tegels, vinyl, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Zwartewaal eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail bieden we een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Brielle en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs regio Zwartewaal

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het volgende schema vertellen we nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Zwartewaal.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, ATAG, Bosch, Nefit, Remeha.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Warmup, Danfoss, Technea, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Zwartewaal

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Zwartewaal

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Zwartewaal.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zwartewaal schommelen tussen de €1125,00 – €1825,00. De precieze kosten worden bepaald door velerlei werkzaamheden. Zo wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zwartewaal (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€770 – €805
20 m2€800 – €1200€1000 – €1625
50 m2€2350 – €2750€2575 – €3300
65 – 70 m2€3725 – €4450€4000 – €4775
85 – 90 m2€5150 – €5675€5700 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, wapening, verdeler, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Disclaimer: sommige constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave bieden we overzichtelijk praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind een installatiebedrijf

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zwartewaal? In de tabel hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Tinte, Middelharnis en Oostvoorne.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Brielle ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.brielle.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Zwartewaal?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €800 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.550 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het gekozen product (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door de gekozen installatie, de afwerking en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zwartewaal, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3238.

Plaats een reactie