Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kaatsheuvel vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Kaatsheuvel? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal vind je handige informatie over de actuele soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kaatsheuvel!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-kaatsheuvel-5171

Vloerverwarming laten leggen in Kaatsheuvel

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Met een professional is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld toilet, keuken, slaapkamer, badkamer, gang, berging / schuur. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende types zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, laminaat, parket, linoleum, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Kaatsheuvel eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail bieden we offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Loon op Zand en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming experts omgeving Kaatsheuvel

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming bekijk je praktische informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wint aan terrein in Nederland. In situaties als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Kaatsheuvel.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Danfoss, Warmup, Technea, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Kaatsheuvel

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Kaatsheuvel

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Kaatsheuvel.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een duurzame wijze verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kaatsheuvel kost globaal gezien tussen de €925,00 tot €2475,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van velerlei werkzaamheden. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kaatsheuvel (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €730€760 – €800
25 m2€950 – €1350€1075 – €1500
45 m2€2225 – €2875€2575 – €3200
60 m2€3825 – €4450€4200 – €4875
80 – 85 m2€5200 – €5775€5675 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, verdeler, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Tip: diverse soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna lees je in het kort meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kaatsheuvel? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Raamsdonk, De Moer en Sprang-Capelle.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Loon op Zand ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.loonopzand.nl). Voor groene energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Kaatsheuvel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.350 voor 10 m2 tot zo’n €6.050 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het soort product (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het type installatie, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kaatsheuvel, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5170, 5171, 5172.

Plaats een reactie