Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Raamsdonk vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Raamsdonk? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site bieden wij bruikbare informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Raamsdonk!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-raamsdonk-5165

Vloerverwarming laten leggen in Raamsdonk

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Daardoor weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld keuken, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, gang, woonkamer. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste types zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, laminaat, parket, PVC, linoleum, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Raamsdonk vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail bieden wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Geertruidenberg en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs nabij Raamsdonk

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt hangt af van meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming lees je meer info over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Raamsdonk.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Vaillant, Intergas, Nefit, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Danfoss, Magnum, Warmup, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Raamsdonk

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Raamsdonk

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Raamsdonk.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Raamsdonk kost globaal gezien tussen de €1100,00 – €2450,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. veel aspecten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige facetten die de prijzen bepalen: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In onderstaande weergave bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Raamsdonk (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €735€760 – €790
20 m2€825 – €1300€1075 – €1550
40 – 45 m2€2350 – €2900€2550 – €3225
65 – 70 m2€3850 – €4350€4075 – €4875
90 m2 +€5175 – €5700€5600 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, tackerplaten, verdeler, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: bepaalde vloertypes geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand tref je kort en bondig de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Raamsdonk? In het gedeelte hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Elshout, Waspik en Drunen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Geertruidenberg kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.geertruidenberg.nl). Voor duurzamere producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Raamsdonk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.275 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.750 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het type systeem (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het soort model, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Raamsdonk, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4944, 5165.

Plaats een reactie