Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vilsteren vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Vilsteren? Vloerverwarming is een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts ontdek je uitgebreide informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vilsteren!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-vilsteren-7734

Vloerverwarming laten leggen in Vilsteren

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Zo mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de gang, woonkamer, slaapkamer, keuken, berging / schuur, badkamer. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, tapijt, tegels, vinyl, linoleum, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Vilsteren alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon bieden wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Ommen en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Vilsteren

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. Hieronder tref je aanvullende info over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name als de budgetten summier zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Vilsteren.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Vaillant, ATAG, AWB, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Technea, Danfoss, Warmup, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Vilsteren

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Vilsteren

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Vilsteren.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vilsteren liggen tussen de €1225,00 tot €2300,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. allemaal werkzaamheden. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige onderdelen die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vilsteren (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€765 – €805
20 – 25 m2€825 – €1200€1000 – €1625
45 m2€2200 – €2825€2500 – €3375
60 m2€3750 – €4500€4100 – €4875
80 – 85 m2€5250 – €5650€5525 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, draadmatten, wapening, verdeler, tackerplaten, noppenplaten en arbeid (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Belangrijk: bepaalde constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave delen we overzichtelijk praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vilsteren? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Nieuwleusen, Arriën en Balkbrug.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Ommen kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.ommen.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Vilsteren?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €800 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het geselecteerde product (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vilsteren, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7734.

Plaats een reactie