Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Duivendrecht vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Duivendrecht? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina check je praktische informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Duivendrecht!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-duivendrecht-1115

Vloerverwarming laten leggen in Duivendrecht

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Met een professional mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de toilet, badkamer, gang, woonkamer, keuken, berging / schuur. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende systemen zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, tegels, parket, linoleum, vinyl, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Duivendrecht alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Ouder-Amstel en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming experts nabij Duivendrecht

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming delen we bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Duivendrecht.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Vaillant, Remeha, Bosch, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, WTH, Technea, Warmup, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Duivendrecht

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Duivendrecht

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Duivendrecht.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Duivendrecht schommelen tussen de €1275,00 – €2325,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allemaal facetten. Boven alles is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, het woonoppervlak, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Duivendrecht (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€770 – €805
25 m2€950 – €1200€1000 – €1550
40 m2€2200 – €2875€2650 – €3225
65 m2€3725 – €4400€4150 – €4750
90 m2 +€5100 – €5775€5650 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: enkele vloertypes geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok vind je kort en bondig extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Duivendrecht? Onderstaand delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Edam, Schiphol en Monnickendam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Ouder-Amstel is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.ouder-amstel.nl). Voor groene oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Duivendrecht?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.200 voor 10 m2 tot zo’n €5.550 voor 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het soort systeem (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het soort installatie, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Duivendrecht, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1115.

Plaats een reactie