Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tull en ’t Waal vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Tull en ’t Waal? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform delen we uitgebreide informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tull en ’t Waal!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-tull-en-t-waal-3999

Vloerverwarming laten leggen in Tull en ’t Waal

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. In dat geval mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld keuken, badkamer, gang, berging / schuur, toilet, slaapkamer. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veelvoorkomende types zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, PVC, parket, linoleum, vinyl, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Tull en ’t Waal eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om het adres van de woning, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief sturen wij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Houten en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming vakmannen regio Tull en ’t Waal

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het volgende schema check je details over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Tull en ’t Waal.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, ATAG, Bosch, Remeha, Nefit.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Therminon, Warmup, Danfoss, Magnum0Tull en ’t Waal

  Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Erg makkelijk te plaatsen.
  • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Tull en ’t Waal

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Tull en ’t Waal.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Tull en ’t Waal liggen tussen de €950,00 tot €2050,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse werkzaamheden. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke keuzes die de totaalprijs bepalen: het type installatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tull en ’t Waal (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€755 – €785
20 – 25 m2€825 – €1275€950 – €1550
45 m2€2275 – €2800€2675 – €3200
60 m2€3850 – €4400€4175 – €4900
85 m2 +€5100 – €5750€5600 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, verdeler, wapeningen arbeid en BTW (provincie Utrecht).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Advies: meerdere vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het onderstaande schema bieden we in het kort meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tull en ’t Waal? Op deze pagina check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in t Goy, Zoelen en Ossenwaard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Houten ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.houten.nl). Voor energiebesparende installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Tull en ’t Waal?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €800 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.000 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie wordt bepaald door de gekozen installatie (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het type model, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tull en ’t Waal, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3999.

Plaats een reactie