Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stegeren vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Stegeren? Het gaat om een vorm van centrale verwarming die in de vloer is gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website check je bruikbare informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Stegeren!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-stegeren-7737

Vloerverwarming laten leggen in Stegeren

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Door die keuze heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan slaapkamer, gang, woonkamer, berging / schuur, badkamer, toilet. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest bekende modellen zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, vinyl, linoleum, tapijt, PVC, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Stegeren zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) delen we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Ommen en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming experts omgeving Stegeren

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming check je meer over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Stegeren.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Nefit, AWB, Bosch, Remeha.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Therminon, Warmup, WTH, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Stegeren

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Stegeren

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Stegeren.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Stegeren variëren tussen de €1225,00 – €2050,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door verschillende onderdelen. Om te beginnen maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stegeren (update maandag, 22 juli 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€755 – €810
25 m2€875 – €1300€1025 – €1575
45 m2€2325 – €2750€2575 – €3300
60 – 70 m2€3725 – €4475€4000 – €4750
85 – 90 m2€5125 – €5800€5500 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Notitie: enkele constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder bekijk je in het kort de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stegeren? In het schema hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Arriën, Witharen en Vilsteren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Ommen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.ommen.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Stegeren?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.250 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.450 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het soort model, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Middels vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stegeren, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Hierbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7737.

Plaats een reactie