Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Leidschendam vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Leidschendam? Het is een watergedragen of elektrisch systeem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website bieden wij uitgebreide informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Leidschendam!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-leidschendam-2261

Vloerverwarming laten leggen in Leidschendam

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. In die situatie weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, slaapkamer, gang, badkamer, keuken, toilet. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, parket, linoleum, tegels, laminaat, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Leidschendam zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail delen wij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Leidschendam-Voorburg en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming specialisten nabij Leidschendam

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets vertellen we informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Leidschendam.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, ATAG, AWB, Vaillant, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Danfoss, e-Heat, WTH, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Leidschendam

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Leidschendam

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Leidschendam.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Leidschendam komen uit tussen de €1125,00 – €2175,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door velerlei aspecten. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele aspecten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Leidschendam (update zondag, 26 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€760 – €800
25 m2€900 – €1325€1075 – €1650
40 m2€2250 – €2850€2675 – €3325
60 – 70 m2€3775 – €4350€4125 – €4750
80 – 90 m2€5225 – €5675€5650 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, tackerplaten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Let op: meerdere types geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema delen we een toelichting / de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Leidschendam? In het gedeelte hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Voorhout, Voorburg en Noordwijkerhout.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Leidschendam-Voorburg is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.leidschendam-voorburg.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Leidschendam?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €750 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.850 voor 100 m2. De prijs wordt bepaald door het geselecteerde product (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door de gewenste installatie, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Leidschendam, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2260, 2261, 2262, 2263, 2264, 2265, 2266, 2267, 2273.

Plaats een reactie