Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Voorburg vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Voorburg? Het gaat om een type verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je bruikbare informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Voorburg!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-voorburg-2271

Vloerverwarming laten leggen in Voorburg

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan verduidelijken we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, toilet, keuken, gang. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen types zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een betonvloer of vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, tapijt, tegels, laminaat, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de installatiebedrijven in Voorburg vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) krijg jij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Leidschendam-Voorburg en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van goede vloerverwarming installateurs nabij Voorburg

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In het onderstaande blok delen we details over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Voorburg.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Relatief snel te leggen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, AWB, Intergas, Bosch, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Danfoss, Magnum, Technea, WTH.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Voorburg

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Voorburg

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Voorburg.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Voorburg liggen rond de €1200,00 tot €1925,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door veel werkzaamheden. Ten eerste maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Voorburg (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €725€775 – €805
25 m2€925 – €1225€950 – €1475
50 m2€2300 – €2800€2675 – €3350
60 m2€3725 – €4425€4200 – €4750
80 – 90 m2€5250 – €5775€5500 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, tackerplaten en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Belangrijk: bepaalde vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of winkel. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder verstrekken we samengevat de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Voorburg? In het onderstaande overzicht tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Rijnsburg, Wateringen en Voorhout.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Leidschendam-Voorburg kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.leidschendam-voorburg.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Voorburg?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.250 voor 15 m2 tot wel €5.850 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs kom tot stand door het type systeem (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het type model, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Door dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Voorburg, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze aanpak worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2270, 2271, 2272, 2273, 2274, 2275.

Plaats een reactie