Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kootwijkerbroek vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Kootwijkerbroek? Vloerverwarming is een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een totaal onzichtbaar systeem! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site check je uitgebreide informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kootwijkerbroek!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-kootwijkerbroek-3774

Vloerverwarming laten leggen in Kootwijkerbroek

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Zodoende weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de badkamer, toilet, slaapkamer, keuken, woonkamer, gang. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire installaties zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een betonvloer of vloerbedekking zoals vinyl, parket, linoleum, tegels, tapijt, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Zo kunnen de installatiebedrijven in Kootwijkerbroek eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om jouw adres, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon bieden wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Barneveld en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming experts omgeving Kootwijkerbroek

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem is onderhevig aan diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming vind je bruikbare informatie over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Kootwijkerbroek.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, ATAG, Bosch, Remeha, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Warmup, Therminon, WTH, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Kootwijkerbroek

De elektrische variant werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Kootwijkerbroek

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Kootwijkerbroek.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een duurzame manier opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kootwijkerbroek liggen op gemiddeld €950,00 tot €2125,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei factoren. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele facetten die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In onderstaande weergave vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kootwijkerbroek (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€750 – €805
25 m2€850 – €1225€1150 – €1500
45 – 50 m2€2325 – €2775€2525 – €3275
65 m2€3750 – €4500€4075 – €4875
90 m2 +€5150 – €5650€5625 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, thermostaat, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Notitie: bepaalde constructies geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder bieden we een toelichting / aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kootwijkerbroek? In het onderstaande overzicht bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Eemdijk, Kootwijk en Bunschoten-Spakenburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Barneveld is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.barneveld.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Kootwijkerbroek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.375 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.650 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het gekozen model (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het type model, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kootwijkerbroek, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3774.

Plaats een reactie