Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rijen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Rijen? Vloerverwarming is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal check je uitgebreide informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rijen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-rijen-5121

Vloerverwarming laten leggen in Rijen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Met een professional weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder specificeren in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan keuken, slaapkamer, berging / schuur, gang, woonkamer, badkamer. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen types zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. In veel situaties zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, parket, vinyl, PVC, laminaat, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Rijen zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om je woonadres, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail sturen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Gilze en Rijen en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming vakmannen nabij Rijen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In de volgende bullets bekijk je informatie over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Rijen.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Vaillant, Remeha, ATAG, AWB.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Therminon, Magnum, WTH, Warmup0Rijen

  Een elektrisch model werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Een gunstige korte opwarmtijd.
  • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Rijen

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Rijen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Rijen schommelen tussen de €1225,00 – €2125,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. diverse aspecten. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de volgende tabel delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rijen (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€775 – €795
20 m2€900 – €1275€1150 – €1600
40 – 45 m2€2350 – €2850€2500 – €3250
70 m2€3850 – €4375€4075 – €4825
90 m2 +€5250 – €5800€5625 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, tackerplaten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Tip: meerdere soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het onderstaande schema bekijk je stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rijen? Onderstaand delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Ulicoten, Molenschot en s Gravenmoer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Gilze en Rijen is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gilzerijen.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Rijen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €875 voor 10 tot 20 m2 tot wel €6.500 voor 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het geselecteerde systeem (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het soort installatie, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rijen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5120, 5121, 5122.

Plaats een reactie