Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Terschuur vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Terschuur? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website check je veel info over de beschikbare typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Terschuur!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-terschuur-3784

Vloerverwarming laten leggen in Terschuur

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Met die beslissing weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de woonkamer, toilet, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, gang. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende systemen zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. Doorgaans is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een betonvloer of vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, laminaat, tegels, vinyl, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Terschuur eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail bieden wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Barneveld en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Terschuur

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en budget. In het volgende schema vind je meer informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Terschuur.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Bosch, Intergas, ATAG, Nefit.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Technea, WTH, Magnum, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Terschuur

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Terschuur

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Terschuur.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Terschuur liggen op gemiddeld €1075,00 – €2025,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei aspecten. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige facetten die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Terschuur (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€765 – €810
20 m2€950 – €1275€1050 – €1450
40 – 45 m2€2300 – €2900€2650 – €3400
60 m2€3825 – €4400€4075 – €4775
85 – 90 m2€5250 – €5750€5525 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, thermostaat, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar en uurloon (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Tip: sommige constructies zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder tref je een toelichting / aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Terschuur? In de tabel hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Stroe, Zwartebroek en Kootwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Barneveld ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.barneveld.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Terschuur?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €750 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.250 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het geselecteerde product (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het geselecteerde product, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Terschuur, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3784.

Plaats een reactie