Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schalkwijk vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Schalkwijk? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal bekijk je nuttige informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Schalkwijk!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-schalkwijk-3998

Vloerverwarming laten leggen in Schalkwijk

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Daardoor ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan adviseren we stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de gang, toilet, woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende keuzes zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, tegels, linoleum, laminaat, PVC, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Schalkwijk eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals jouw adres, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Per mail sturen we kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Houten en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van goede vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Schalkwijk

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming check je praktische informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Schalkwijk.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Vaillant, Remeha, AWB, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Warmup, WTH, Technea, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Schalkwijk

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Schalkwijk

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Schalkwijk.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een voordelige manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Schalkwijk schommelen tussen de €1100,00 – €2500,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van veel onderdelen. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schalkwijk (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€750 – €810
20 m2€825 – €1350€975 – €1450
45 m2€2350 – €2750€2675 – €3325
60 – 70 m2€3800 – €4350€4100 – €4750
80 – 90 m2€5175 – €5675€5750 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, wapening, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar en arbeid (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Disclaimer: bepaalde constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok tref je overzichtelijk aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schalkwijk? Op deze pagina tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Ossenwaard, Tull en ’t Waal en Werkhoven.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Houten bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.houten.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Schalkwijk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €825 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.350 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het soort systeem (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het soort systeem, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schalkwijk, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Ten eerste kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3998.

Plaats een reactie