Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zwaag vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Zwaag? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we uitgebreide informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zwaag!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-zwaag-1689

Vloerverwarming laten leggen in Zwaag

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Door die keuze ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder specificeren stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de badkamer, woonkamer, keuken, toilet, berging / schuur, slaapkamer. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen keuzes zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, tegels, laminaat, vinyl, PVC, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Zwaag vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) sturen wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Hoorn en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Zwaag

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem is onderhevig aan velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In de lijst hierna bieden we meer info over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Zwaag.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, AWB, Nefit, ATAG, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Warmup, Magnum, Danfoss, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Zwaag

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Zwaag

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Zwaag.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een duurzame manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zwaag liggen rond de €1150,00 – €1850,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van diverse onderdelen. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke facetten die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zwaag (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €745€775 – €785
20 – 25 m2€875 – €1250€1125 – €1600
45 m2€2200 – €2775€2550 – €3375
70 m2€3800 – €4375€4000 – €4825
80 – 90 m2€5100 – €5800€5625 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, draadmatten, verdeler, tackerplaten, wapening, pompschakelaar en uurloon (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Let op: bepaalde vloertypes werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of showroom. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand tref je samengevat de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zwaag? Op deze pagina vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Wognum, Hauwert en Zwaagdijk-West.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Hoorn bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.hoorn.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Zwaag?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.475 voor 10 m2 tot zo’n €5.950 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gewenste product (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het gewenste systeem, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zwaag, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1689.

Plaats een reactie