Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Achterveld vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Achterveld? Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal bieden wij bruikbare informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Achterveld!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-achterveld-3792

Vloerverwarming laten leggen in Achterveld

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. In dat geval heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder adviseren we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan woonkamer, slaapkamer, badkamer, gang, toilet, berging / schuur. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste installaties zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, tapijt, vinyl, linoleum, laminaat, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Achterveld eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) krijg jij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Barneveld en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming vakmannen omgeving Achterveld

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze hangt af van velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder lees je aanvullende uitleg over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Achterveld.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Bosch, AWB, Nefit, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Magnum, Technea, WTH, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Achterveld

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Achterveld

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Achterveld.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een goedkope manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Achterveld komen uit tussen de €1150,00 tot €2050,00. De geldende tarieven worden bepaald door verschillende onderdelen. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Achterveld (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€750 – €810
25 m2€950 – €1200€1025 – €1475
40 m2€2350 – €2850€2600 – €3400
65 m2€3825 – €4425€4125 – €4750
80 m2 +€5250 – €5675€5550 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, wapening, draadmatten, verdeler, thermostaat, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Disclaimer: sommige types hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema delen we samengevat meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Achterveld? In de tabel hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Terschuur, De Glind en Voorthuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Barneveld bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.barneveld.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Achterveld?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.350 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €6.100 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het geselecteerde model (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het soort installatie, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Achterveld, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3790, 3792.

Plaats een reactie