Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heijen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Heijen? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten vertellen we je veel info over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heijen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-heijen-6598

Vloerverwarming laten leggen in Heijen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Met een professional weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld woonkamer, toilet, keuken, badkamer, slaapkamer, gang. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare producten zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tapijt, tegels, vinyl, parket, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Heijen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Gennep en de omliggende gemeente. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming installateurs nabij Heijen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In de volgende bullets vertellen we meer informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Heijen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minder risico op barsten.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, WTH, Magnum, e-Heat, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Heijen

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Heijen

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Heijen.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een goedkope verwarmen opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Heijen liggen rond de €1150,00 tot €1975,00. De precieze kosten hangen af van allemaal facetten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke zaken die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heijen (update dinsdag, 16 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€755 – €795
20 m2€875 – €1275€950 – €1550
50 m2€2300 – €2875€2550 – €3325
65 m2€3750 – €4425€4200 – €4725
80 – 85 m2€5125 – €5700€5550 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, thermostaat, tackerplaten en arbeid (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Notitie: sommige constructies hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok delen we overzichtelijk de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heijen? In het schema hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Ottersum, Ven-Zelderheide en Middelaar.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Gennep is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gennep.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Heijen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.350 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het type installatie (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het gewenste systeem, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heijen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6598.

Plaats een reactie