Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beerzerveld vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Beerzerveld? Het is een type verwarming die jouw vloer opwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal ontdek je nuttige informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Beerzerveld!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-beerzerveld-7685

Vloerverwarming laten leggen in Beerzerveld

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Zodoende weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld keuken, badkamer, slaapkamer, toilet, woonkamer, gang. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen producten zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een betonvloer of vloerafwerking als vinyl, linoleum, tapijt, parket, tegels, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Beerzerveld eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon sturen wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Ommen en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming experts nabij Beerzerveld

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en de prijsindicatie. Hieronder vertellen we bruikbare informatie over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Beerzerveld.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Vaillant, Intergas, ATAG, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Therminon, Technea, Danfoss, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Beerzerveld

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Beerzerveld

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Beerzerveld.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een innovatieve manier opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Beerzerveld liggen op gemiddeld €1150,00 tot €2200,00. De definitieve prijzen komen tot stand door allemaal zaken. Ten eerste maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In het volgende schema bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beerzerveld (update zaterdag, 13 april 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€755 – €790
25 m2€825 – €1350€975 – €1650
40 – 50 m2€2225 – €2825€2575 – €3350
65 m2€3800 – €4375€4175 – €4875
80 m2 +€5100 – €5750€5575 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, wapening, thermostaat en arbeid (provincie Overijssel).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: bepaalde types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave bekijk je stapsgewijs meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beerzerveld? Onderstaand check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Langeveen, Geerdijk en Geesteren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Ommen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.ommen.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Beerzerveld?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.475 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.750 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het type installatie, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beerzerveld, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7685.

Plaats een reactie