Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Witharen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Witharen? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website lees je veel info over de hedendaagse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Witharen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-witharen-7738

Vloerverwarming laten leggen in Witharen

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Daardoor heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan vertellen we je in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de gang, toilet, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, keuken. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste keuzes zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, tegels, tapijt, vinyl, laminaat, parket. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Witharen zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon bieden wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Ommen en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van bekende vloerverwarming installatiebedrijven regio Witharen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok tref je meer over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Witharen.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Remeha, AWB, Nefit, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Magnum, Warmup, Danfoss, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Witharen

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Witharen

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Witharen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een goedkope manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Witharen komen uit tussen de €1000,00 – €2275,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van allemaal facetten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In onderstaande weergave verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Witharen (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €725€775 – €790
20 m2€875 – €1225€1150 – €1550
40 – 45 m2€2300 – €2850€2625 – €3325
65 m2€3700 – €4400€4125 – €4825
80 – 90 m2€5150 – €5700€5550 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, verdeler, wapening, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Advies: enkele soorten hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of showroom. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het schema hierna bieden we stapsgewijs extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Witharen? In het gedeelte hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Beerze, Vinkenbuurt en Arriën.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Ommen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.ommen.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Witharen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.075 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het gekozen model (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het gekozen product, de toplaag en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Witharen, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7738.

Plaats een reactie