Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oene vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Oene? Dit is een populaire manier van verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina vertellen we je handige informatie over de populaire typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Oene!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-oene-8167

Vloerverwarming laten leggen in Oene

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. In die situatie mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de woonkamer, badkamer, gang, keuken, slaapkamer, toilet. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, vinyl, tegels, laminaat, tapijt, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Oene op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon sturen we een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Epe en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen nabij Oene

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. Hieronder lees je informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Oene.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Nefit, Bosch, Intergas, Vaillant.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, WTH, Technea, Danfoss, Magnum0Oene

  Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Oene

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oene.

 • Korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een duurzame manier op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oene variëren tussen de €1025,00 tot €2225,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van veel facetten. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de lijst hierna tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oene (update vrijdag, 12 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €735€750 – €785
20 – 25 m2€850 – €1325€1100 – €1550
40 – 45 m2€2200 – €2800€2650 – €3250
60 – 65 m2€3700 – €4425€4125 – €4775
80 m2 +€5200 – €5650€5575 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, wapening, tackerplaten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Disclaimer: bepaalde vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna verstrekken we stapsgewijs de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oene? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Lemelerveld, Vaassen en Lemele.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Epe kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.epe.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Oene?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.500 voor 15 m2 tot zo’n €6.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het type systeem (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het gekozen product, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oene, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8167.

Plaats een reactie