Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schin op Geul vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Schin op Geul? Vloerverwarming betreft een type verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website bieden wij nuttige informatie over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Schin op Geul!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-schin-op-geul-6305

Vloerverwarming laten leggen in Schin op Geul

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Door die keuze weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de berging / schuur, toilet, badkamer, keuken, gang, slaapkamer. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende modellen zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tegels, parket, linoleum, laminaat, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Schin op Geul zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon bieden wij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Valkenburg aan de Geul en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming vakmannen omgeving Schin op Geul

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets check je praktische informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Schin op Geul.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder risico op barsten.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Nefit, ATAG, Bosch, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, WTH, Warmup, Therminon, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Schin op Geul

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Schin op Geul

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Schin op Geul.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Schin op Geul schommelen tussen de €1175,00 tot €1900,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. veel factoren. Boven alles maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de volgende tabel bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schin op Geul (update zondag, 21 april 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €735€775 – €785
20 – 25 m2€850 – €1250€1100 – €1625
50 m2€2350 – €2775€2650 – €3325
60 – 70 m2€3825 – €4475€4100 – €4900
80 m2 +€5225 – €5675€5700 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, noppenplaten, wapening, tackerplaten, thermostaat, verdeler en arbeidskosten (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Let op: enkele constructies hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna vind je een toelichting / extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schin op Geul? In de tabel hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Lemiers, Scheulder en Vijlen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Valkenburg aan de Geul ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.valkenburg.nl). Voor duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Schin op Geul?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.475 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het gewenste systeem (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met de gewenste installatie, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schin op Geul, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6305.

Plaats een reactie