Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Berg en Terblijt vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Berg en Terblijt? Het gaat om een comfortabele verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je alles over de hedendaagse soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Berg en Terblijt!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-berg-en-terblijt-6325

Vloerverwarming laten leggen in Berg en Terblijt

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder adviseren we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, keuken, toilet. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De bekendste types zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. Doorgaans is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, laminaat, tegels, parket, tapijt, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Berg en Terblijt op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Valkenburg aan de Geul en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van populaire vloerverwarming specialisten omgeving Berg en Terblijt

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem heeft te maken met diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In het volgende schema bieden we informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij renovaties en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Berg en Terblijt.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Vaillant, ATAG, AWB, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Danfoss, Technea, WTH, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Berg en Terblijt

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Berg en Terblijt

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Berg en Terblijt.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Berg en Terblijt schommelen tussen de €1000,00 – €2125,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van velerlei facetten. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de tabel hieronder vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Berg en Terblijt (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €735€770 – €805
20 m2€875 – €1275€1125 – €1475
40 – 50 m2€2250 – €2875€2500 – €3350
65 m2€3775 – €4450€4075 – €4900
80 m2 +€5250 – €5650€5500 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, noppenplaten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Disclaimer: sommige vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema verstrekken we stapsgewijs aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Berg en Terblijt? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Ransdaal, Schimmert en Scheulder.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Valkenburg aan de Geul bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.valkenburg.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Berg en Terblijt?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.425 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €6.250 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van de gewenste installatie (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het soort installatie, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Berg en Terblijt, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6325.

Plaats een reactie