Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Muiderberg vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Muiderberg? Het is een zuinige manier van verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website lees je alles over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Muiderberg!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-muiderberg-1399

Vloerverwarming laten leggen in Muiderberg

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan verhelderen we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur, keuken, slaapkamer. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste types zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. Soms is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, PVC, tapijt, vinyl, parket, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Muiderberg alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) bieden wij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Gooise Meren en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Muiderberg

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. Hieronder check je meer informatie over de meest populaire soorten en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Muiderberg.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Vaillant, ATAG, Nefit, Intergas.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Therminon, Warmup, WTH, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Muiderberg

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Muiderberg

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Muiderberg.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een innovatieve manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Muiderberg komen uit tussen de €1050,00 – €2100,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van diverse aspecten. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige keuzes die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Muiderberg (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€770 – €790
20 m2€950 – €1225€1050 – €1550
40 – 50 m2€2225 – €2900€2675 – €3250
60 – 65 m2€3825 – €4475€4000 – €4875
90 m2 +€5200 – €5650€5625 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, wapening en arbeid (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Disclaimer: bepaalde types zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder vind je in het kort de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Muiderberg? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Baambrugge, Bussum en Nederhorst den Berg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Gooise Meren is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gooisemeren.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Muiderberg?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €950 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het soort installatie (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het geselecteerde systeem, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Muiderberg, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Ten eerste kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1399.

Plaats een reactie