Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Almere vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Almere? Vloerverwarming wil zeggen een populaire manier van verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site verstrekken we veel info over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Almere!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-almere-1315

Vloerverwarming laten leggen in Almere

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Met een professional heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan adviseren we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, badkamer, toilet, gang, berging / schuur. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare types zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, PVC, tegels, parket, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Almere op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mail en jouw 06-nummer. Via internet (mail) ontvang jij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Almere en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming specialisten regio Almere

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem wordt bepaald door verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In de lijst hierna lees je meer uitleg over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Almere.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, AWB, Remeha, Nefit, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, WTH, e-Heat, Therminon, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Almere

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Almere

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Almere.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Almere liggen rond de €1125,00 – €2225,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende onderdelen. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de tabel hieronder delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Almere (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €725€755 – €810
20 – 25 m2€800 – €1325€975 – €1650
40 – 50 m2€2300 – €2825€2700 – €3325
60 – 65 m2€3750 – €4475€4175 – €4900
80 – 90 m2€5225 – €5800€5725 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, wapening en arbeid (provincie Flevoland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Notitie: diverse vloeren werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema bieden we kort en bondig praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Almere? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Wijdemeren, Blaricum en Weesp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Almere is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.almere.nl). Voor vergroenings producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Almere?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.375 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €6.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het soort model (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het gewenste model, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Middels dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Almere, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1300, 1301, 1302, 1303, 1305, 1309, 1311, 1312, 1313, 1314, 1315, 1316, 1317, 1318, 1319, 1320, 1321, 1322, 1323, 1324, 1325, 1326, 1327, 1328, 1329, 1331, 1332, 1333, 1334, 1335, 1336, 1338, 1339, 1341, 1343, 1349, 1351, 1352, 1353, 1354, 1355, 1356, 1357, 1358, 1359, 1361, 1362, 1363.

Plaats een reactie