Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Milsbeek vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Milsbeek? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal lees je handige informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Milsbeek!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-milsbeek-6596

Vloerverwarming laten leggen in Milsbeek

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Met die beslissing heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder verhelderen we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, badkamer, toilet, gang. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het soort systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende soorten zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, linoleum, vinyl, tapijt, parket, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Milsbeek eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om adresgegevens, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief delen wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Gennep en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming vakmannen omgeving Milsbeek

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In de lijst hierna bieden we details over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt steeds populairder. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Milsbeek.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha, AWB, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Danfoss, Warmup, Therminon, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Milsbeek

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Milsbeek

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Milsbeek.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een slimme wijze verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Milsbeek liggen op gemiddeld €1200,00 – €2425,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door meerdere facetten. Ten eerste is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort installatie, de oppervlakte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Milsbeek (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €745€755 – €795
25 m2€950 – €1200€1150 – €1500
50 m2€2225 – €2800€2700 – €3300
70 m2€3750 – €4425€4200 – €4750
85 m2 +€5225 – €5725€5750 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Let op: meerdere vloertypes werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok bieden we kort en bondig aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Milsbeek? Op deze pagina vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Middelaar, Heijen en Plasmolen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Gennep ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gennep.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Milsbeek?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.475 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.900 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs kom tot stand door het gewenste model (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het gewenste product, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Milsbeek, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. In die situatie zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6596.

Plaats een reactie