Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ottersum vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Ottersum? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site ontdek je nuttige informatie over de bekendste typen vloerverwarming en de kosten. Heb je interesse? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Ottersum!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-ottersum-6595

Vloerverwarming laten leggen in Ottersum

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Met een professional ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan specificeren stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de woonkamer, badkamer, keuken, gang, slaapkamer, berging / schuur. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende soorten zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, tapijt, linoleum, parket, PVC, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Ottersum zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals jouw adres, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) bieden we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Gennep en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen nabij Ottersum

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok bekijk je aanvullende details over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ottersum.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, ATAG, Nefit, Vaillant, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, e-Heat, Technea, Warmup, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Ottersum

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Ottersum

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ottersum.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een slimme wijze verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ottersum liggen op gemiddeld €1300,00 – €2025,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door meerdere zaken. Allereerst is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante facetten die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In het volgende schema krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ottersum (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €745€765 – €805
20 – 25 m2€800 – €1275€1150 – €1550
40 – 45 m2€2200 – €2875€2575 – €3200
65 – 70 m2€3800 – €4450€4150 – €4750
80 m2 +€5125 – €5800€5750 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, draadmatten, thermostaat, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Notitie: sommige soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand tref je in het kort praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ottersum? In het gedeelte hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Plasmolen, Milsbeek en Mook.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Gennep krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gennep.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Ottersum?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.075 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.700 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het type systeem (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het soort model, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ottersum, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6595.

Plaats een reactie