Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ransdaal vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Ransdaal? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts vertellen we je handige informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ransdaal!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-ransdaal-6312

Vloerverwarming laten leggen in Ransdaal

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Zo heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan specificeren stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, badkamer, keuken, gang, toilet, woonkamer. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste installaties zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een betonvloer of vloerafwerking als linoleum, parket, vinyl, PVC, tegels, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Ransdaal zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail delen we 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Voerendaal en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Ransdaal

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming check je nuttige informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ransdaal.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, ATAG, AWB, Vaillant, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Magnum, e-Heat, Therminon, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Ransdaal

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Ransdaal

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Ransdaal.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een voordelige manier op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Ransdaal liggen rond de €1250,00 – €2375,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. meerdere onderdelen. Om te beginnen maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere facetten die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ransdaal (update woensdag, 24 april 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€755 – €785
20 m2€800 – €1200€1075 – €1450
50 m2€2250 – €2800€2700 – €3275
60 – 65 m2€3750 – €4450€4150 – €4900
80 – 85 m2€5175 – €5675€5625 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, thermostaat, wapeningen arbeid en BTW (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: bepaalde constructies hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema bieden we overzichtelijk de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ransdaal? Op deze pagina check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Schin op Geul, Wijlre en Valkenburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Voerendaal krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.voerendaal.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Ransdaal?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.275 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.650 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het type product, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ransdaal, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6311, 6312.

Plaats een reactie