Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Meedhuizen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Meedhuizen? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site check je veel info over de verschillende typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Meedhuizen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-meedhuizen-9937

Vloerverwarming laten leggen in Meedhuizen

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Met een professional heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de toilet, keuken, berging / schuur, gang, slaapkamer, woonkamer. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste systemen zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, parket, tapijt, tegels, laminaat, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Meedhuizen vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail delen wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Eemsdelta en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming experts nabij Meedhuizen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze wordt bepaald door een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming check je praktische informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Meedhuizen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Bosch, Intergas, Remeha, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Magnum, Technea, WTH, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Meedhuizen

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Meedhuizen

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Meedhuizen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een duurzame manier opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2023

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Meedhuizen variëren tussen de €975,00 tot €2375,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van allerlei werkzaamheden. Om te beginnen is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In het volgende blok kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Meedhuizen (update vrijdag, 1 december 2023).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €730€775 – €780
25 m2€900 – €1250€1050 – €1475
40 – 45 m2€2325 – €2800€2600 – €3350
65 – 70 m2€3700 – €4425€4025 – €4700
80 – 85 m2€5125 – €5800€5600 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, noppenplaten, draadmatten, wapening, tackerplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Groningen).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Disclaimer: enkele vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema tref je samengevat extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Meedhuizen? In het onderstaande overzicht tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Soms kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Delfzijl, Tjuchem en Startenhuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Eemsdelta ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.eemsdelta.nl/). Voor groene energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Meedhuizen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €825 voor 10 m2 tot zo’n €6.050 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs is afhankelijk van het type systeem (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het geselecteerde product, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Meedhuizen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 december 2023
Postcodegebied: 9937.

Plaats een reactie