Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Urmond vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Urmond? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts vind je alles over de bekendste soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Urmond!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-urmond-6129

Vloerverwarming laten leggen in Urmond

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. In dat geval ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, gang, woonkamer, slaapkamer, keuken, berging / schuur. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende soorten zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, PVC, tapijt, tegels, laminaat, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Urmond eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon sturen wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Stein en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming installateurs regio Urmond

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het onderstaande blok delen we bruikbare informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Urmond.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, ATAG, Remeha, AWB, Intergas.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Therminon, Danfoss, Warmup, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Urmond

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Urmond

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Urmond.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een duurzame manier op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Urmond liggen rond de €1000,00 – €2475,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door velerlei facetten. Ten eerste maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de volgende weergave kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Urmond (update zaterdag, 20 april 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €730€770 – €800
20 – 25 m2€850 – €1300€1075 – €1500
45 m2€2250 – €2850€2625 – €3325
65 – 70 m2€3775 – €4350€4150 – €4850
80 – 85 m2€5100 – €5800€5500 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, verdeler, tackerplaten en uurloon (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: enkele constructies zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand check je samengevat extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Urmond? Onderstaand check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Obbicht, Sittard en Papenhoven.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Stein bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentestein.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Urmond?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.125 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €6.300 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het gekozen systeem (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het gewenste model, de toplaag en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Urmond, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Hierbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6129.

Plaats een reactie