Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bunschoten-Spakenburg vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Bunschoten-Spakenburg? Vloerverwarming betreft een een lage temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bunschoten-Spakenburg!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-bunschoten-spakenburg-3751

Vloerverwarming laten leggen in Bunschoten-Spakenburg

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Daardoor ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder adviseren we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, woonkamer, berging / schuur, keuken, slaapkamer, toilet. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, parket, PVC, tegels, linoleum, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Bunschoten-Spakenburg zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post sturen wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Bunschoten en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming experts regio Bunschoten-Spakenburg

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem wordt bepaald door een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. Hieronder vertellen we nuttige informatie over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Bunschoten-Spakenburg.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Vaillant, Remeha, AWB, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Magnum, Danfoss, WTH, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Bunschoten-Spakenburg

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Bunschoten-Spakenburg

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Bunschoten-Spakenburg.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een duurzame manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bunschoten-Spakenburg komen uit tussen de €1175,00 tot €2175,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van veel zaken. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bunschoten-Spakenburg (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€755 – €790
25 m2€900 – €1225€1125 – €1575
50 m2€2225 – €2850€2525 – €3325
60 m2€3800 – €4500€4100 – €4900
85 – 90 m2€5200 – €5650€5750 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Notitie: enkele vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand vind je een toelichting / praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bunschoten-Spakenburg? In het onderstaande overzicht vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Hollandsche Rading, Eemdijk en Maartensdijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Bunschoten ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bunschoten.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Bunschoten-Spakenburg?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.350 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het gewenste product (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het geselecteerde model, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bunschoten-Spakenburg, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3750, 3751, 3752.

Plaats een reactie