Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Julianadorp vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Julianadorp? Het gaat om een slim verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Julianadorp!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-julianadorp-1788

Vloerverwarming laten leggen in Julianadorp

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. In dat geval weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan specificeren kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, woonkamer, keuken, gang, toilet, badkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire soorten zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. Soms is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, laminaat, parket, linoleum, vinyl, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Julianadorp zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals jouw adres, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) ontvang je offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Den Helder en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming specialisten omgeving Julianadorp

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het onderstaande blok tref je meer uitleg over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Julianadorp.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Intergas, ATAG, Vaillant, Bosch.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Technea, e-Heat, Danfoss, Magnum, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Julianadorp

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Julianadorp

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Julianadorp.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Julianadorp liggen tussen de €1200,00 – €2325,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. velerlei werkzaamheden. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige facetten die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de volgende tabel krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Julianadorp (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €730€750 – €795
20 m2€900 – €1325€1000 – €1500
40 – 50 m2€2275 – €2900€2625 – €3400
65 – 70 m2€3800 – €4425€4050 – €4850
85 m2 +€5200 – €5725€5525 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, noppenplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, tackerplaten en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Advies: diverse afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna verstrekken we samengevat de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Julianadorp? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Westerland, Huisduinen en Hippolytushoef.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Den Helder is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.denhelder.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Julianadorp?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.175 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.850 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het soort model (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde product, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Julianadorp, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1787, 1788.

Plaats een reactie