Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Werkhoven vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Werkhoven? Vloerverwarming is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten vind je praktische informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Werkhoven!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-werkhoven-3985

Vloerverwarming laten leggen in Werkhoven

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer, berging / schuur. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire keuzes zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, laminaat, tegels, vinyl, linoleum, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Werkhoven eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) delen we een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Bunnik en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming installateurs omgeving Werkhoven

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem hangt af van jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In onderstaande opsomming delen we meer details over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Met name als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale noppenplaten & isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Werkhoven.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, ATAG, Vaillant, Remeha, Intergas.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Danfoss, e-Heat, Warmup, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Werkhoven

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Werkhoven

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Werkhoven.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Werkhoven kost globaal gezien tussen de €1100,00 tot €2350,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van veel factoren. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het soort systeem, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Werkhoven (update vrijdag, 24 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€765 – €810
20 – 25 m2€900 – €1350€1075 – €1500
45 m2€2200 – €2775€2675 – €3300
65 – 70 m2€3700 – €4375€4125 – €4725
80 – 85 m2€5250 – €5650€5625 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Let op: sommige types hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave tref je in het kort extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Werkhoven? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Driebergen-Rijsenburg, Ossenwaard en Overberg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Bunnik bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.bunnik.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Werkhoven?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.500 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het type model, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Werkhoven, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3985.

Plaats een reactie