Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Moergestel vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Moergestel? Vloerverwarming is een type verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site bieden wij handige informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Moergestel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-moergestel-5066

Vloerverwarming laten leggen in Moergestel

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. In die situatie heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan specificeren stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld slaapkamer, toilet, gang, woonkamer, badkamer, keuken. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste types zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, laminaat, linoleum, vinyl, tegels, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Moergestel eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail krijg jij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Oisterwijk en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming experts nabij Moergestel

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en budget. Hieronder tref je aanvullende details over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Moergestel.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, ATAG, Bosch, Remeha, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Danfoss, Technea, WTH, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Moergestel

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Moergestel

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Moergestel.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Moergestel liggen rond de €1200,00 – €1925,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van veel aspecten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante facetten die prijsbepalend zijn: het soort installatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Moergestel (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€770 – €790
20 m2€825 – €1225€1125 – €1550
40 – 50 m2€2300 – €2775€2525 – €3300
60 – 70 m2€3725 – €4350€4125 – €4875
80 – 85 m2€5175 – €5725€5725 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: bepaalde soorten geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand delen we een toelichting / extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Moergestel? In het onderstaande overzicht tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Berkel-Enschot, Udenhout en Raamsdonksveer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Oisterwijk kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.oisterwijk.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Moergestel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €825 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het soort installatie (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het soort model, de toplaag en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Moergestel, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5066.

Plaats een reactie