Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zenderen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Zenderen? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts ontdek je praktische informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zenderen!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-zenderen-7625

Vloerverwarming laten leggen in Zenderen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Met een professional mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de berging / schuur, toilet, keuken, slaapkamer, badkamer, gang. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende types zijn een watergedragen of een installatie op stroom. Doorgaans is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, tegels, parket, vinyl, laminaat, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de installatiebedrijven in Zenderen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om je woonadres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail ontvang je een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Borne en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming vakmannen omgeving Zenderen

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is onderhevig aan verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en budget. In onderstaande opsomming bekijk je meer over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Zenderen.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, AWB, Remeha, Intergas, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Technea, Danfoss, Warmup, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Zenderen

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Zenderen

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Zenderen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een slimme wijze opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zenderen liggen op gemiddeld €1225,00 – €2350,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van meerdere onderdelen. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere facetten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zenderen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €740€760 – €805
25 m2€800 – €1250€1150 – €1500
45 – 50 m2€2275 – €2875€2575 – €3250
60 m2€3700 – €4350€4175 – €4850
85 – 90 m2€5250 – €5750€5675 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, verdeler, thermostaat, wapening, draadmatten, pompschakelaar en arbeid (provincie Overijssel).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Let op: bepaalde afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of showroom. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna verstrekken we kort en bondig de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zenderen? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Mariaparochie, Hertme en Aadorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Borne is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.borne.nl). Voor groene maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Zenderen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.500 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.000 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het gewenste systeem (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zenderen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7625.

Plaats een reactie