Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Spaarndam vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Spaarndam? Het is een ingebouwde warmtebron die in de vloer is gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina vertellen we je uitgebreide informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en de kosten. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Spaarndam!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-spaarndam-2063

Vloerverwarming laten leggen in Spaarndam

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Op die manier weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder verhelderen we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de keuken, woonkamer, toilet, berging / schuur, badkamer, slaapkamer. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste modellen zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, parket, tapijt, tegels, PVC, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Spaarndam eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post ontvang je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Haarlem en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming experts regio Spaarndam

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is onderhevig aan allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna bekijk je nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Spaarndam.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Nefit, Bosch, Intergas, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, e-Heat, Warmup, Danfoss, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Spaarndam

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Spaarndam

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Spaarndam.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Spaarndam schommelen tussen de €950,00 tot €2275,00. Goede prijsindicaties hangen af van allerlei werkzaamheden. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de volgende weergave bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Spaarndam (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €735€765 – €805
20 m2€825 – €1250€1125 – €1450
40 – 45 m2€2350 – €2775€2550 – €3300
60 – 65 m2€3725 – €4400€4200 – €4825
80 – 90 m2€5175 – €5750€5575 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, wapening, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Disclaimer: bepaalde soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok bekijk je overzichtelijk meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Spaarndam? Hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Velserbroek, Spaarndam en Driehuis.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Haarlem heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.haarlem.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Spaarndam?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €950 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €6.100 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het soort product, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Spaarndam, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2063.

Plaats een reactie