Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ewijk vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Ewijk? Het gaat om een comfortabele verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten bekijk je bruikbare informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ewijk!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-ewijk-6644

Vloerverwarming laten leggen in Ewijk

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Met een professional heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan specificeren stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, woonkamer, toilet, gang, badkamer, slaapkamer. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende soorten zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, PVC, tapijt, laminaat, tegels, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Ewijk op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Zoals jouw adres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Beuningen en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming experts regio Ewijk

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de volgende bullets delen we aanvullende info over de diverse soorten en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ewijk.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Intergas, Vaillant, AWB, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, e-Heat, Warmup, Technea, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Ewijk

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Ewijk

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Ewijk.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ewijk liggen rond de €1050,00 tot €2450,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van veel zaken. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere facetten die de prijzen bepalen: het type systeem, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ewijk (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€755 – €805
20 m2€900 – €1250€950 – €1625
45 m2€2250 – €2850€2550 – €3275
70 m2€3700 – €4425€4150 – €4900
85 – 90 m2€5250 – €5675€5625 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Disclaimer: sommige types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder check je een toelichting / praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ewijk? In het gedeelte hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Horssen, Winssen en Appeltern.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Beuningen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.beuningen.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Ewijk?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.425 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.800 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het type systeem (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van de gekozen installatie, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ewijk, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als snelste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6644.

Plaats een reactie