Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dinxperlo vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Dinxperlo? Vloerverwarming betreft een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website ontdek je veel info over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Dinxperlo!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-dinxperlo-7091

Vloerverwarming laten leggen in Dinxperlo

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. In dat geval weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, berging / schuur, keuken, badkamer, gang, toilet. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen soorten zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, parket, PVC, vinyl, laminaat, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Dinxperlo zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post ontvang je een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Aalten en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming specialisten regio Dinxperlo

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok tref je meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Dinxperlo.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Intergas, Vaillant, Bosch, Remeha.

Natbouwsysteem

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, WTH, Magnum, Technea, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Dinxperlo

Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Dinxperlo

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Dinxperlo.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een duurzame manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Dinxperlo liggen tussen de €950,00 – €2050,00. De precieze kosten hangen af van meerdere aspecten. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dinxperlo (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€755 – €810
20 m2€950 – €1275€1050 – €1575
40 m2€2300 – €2825€2625 – €3200
60 m2€3825 – €4500€4050 – €4725
85 – 90 m2€5200 – €5700€5575 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, wapening, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Advies: diverse afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of showroom. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna tref je een toelichting / extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dinxperlo? Onderstaand delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Gendringen, De Heurne en Megchelen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Aalten bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.aalten.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Dinxperlo?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €925 voor 15 m2 oplopend tot €5.000 voor 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het soort product (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het geselecteerde product, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dinxperlo, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7090, 7091.

Plaats een reactie