Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eygelshoven vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Eygelshoven? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site check je alles over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Eygelshoven!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-eygelshoven-6469

Vloerverwarming laten leggen in Eygelshoven

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld toilet, keuken, badkamer, woonkamer, gang, berging / schuur. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare producten zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, PVC, linoleum, laminaat, vinyl, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Eygelshoven eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Zoals het adres van de woning, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief ontvang je een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Kerkrade en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming installateurs omgeving Eygelshoven

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna lees je informatie over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Eygelshoven.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, AWB, Bosch, Intergas, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Therminon, e-Heat, Magnum, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Eygelshoven

Het elektrische systeem werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Eygelshoven

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Eygelshoven.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een slimme wijze verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Eygelshoven variëren tussen de €1075,00 – €1825,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het type verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eygelshoven (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€775 – €795
20 m2€875 – €1250€1025 – €1575
50 m2€2325 – €2875€2675 – €3350
65 m2€3775 – €4475€4100 – €4825
85 m2 +€5150 – €5700€5600 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, verdeler, wapening, thermostaat, draadmatten, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Notitie: bepaalde soorten hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave lees je in het kort praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eygelshoven? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Jabeek, Weurt en Schinveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Kerkrade kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.kerkrade.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Eygelshoven?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.200 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.450 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type installatie (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het type product, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eygelshoven, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6464, 6469, 6470, 6471.

Plaats een reactie