Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Arriën vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Arriën? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform bekijk je praktische informatie over de actuele typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Arriën!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-arrien-7735

Vloerverwarming laten leggen in Arriën

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet, gang, berging / schuur. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende keuzes zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, tegels, parket, laminaat, vinyl, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Arriën alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post sturen we gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Ommen en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Arriën

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. Hieronder vertellen we aanvullende uitleg over de relevante systemen en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij renovatieprojecten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Arriën.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, ATAG, Bosch, Vaillant, Nefit.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Warmup, Technea, e-Heat, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Arriën

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Arriën

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Arriën.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Arriën liggen rond de €1050,00 tot €1850,00. De precieze kosten hangen af van veel factoren. Zo is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Arriën (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€765 – €805
25 m2€875 – €1300€1025 – €1550
40 m2€2300 – €2900€2700 – €3350
65 – 70 m2€3775 – €4425€4125 – €4700
80 m2 +€5225 – €5800€5575 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, wapening en arbeid (provincie Overijssel).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Notitie: enkele constructies hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna verstrekken we samengevat de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Arriën? In het gedeelte hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Punthorst, Beerze en Nieuwleusen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Ommen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.ommen.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Arriën?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.100 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.000 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gekozen model (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het gekozen product, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Arriën, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7735.

Plaats een reactie