Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Poortugaal vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Poortugaal? Het gaat om een systeem om een ruimte te verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform vertellen we je alles over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Poortugaal!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-poortugaal-3171

Vloerverwarming laten leggen in Poortugaal

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Met die beslissing is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan woonkamer, slaapkamer, gang, toilet, badkamer, berging / schuur. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen soorten zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als tapijt, vinyl, tegels, PVC, parket, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen de installatiebedrijven in Poortugaal alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) krijg je een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Albrandswaard en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming installatiebedrijven nabij Poortugaal

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze wordt bepaald door diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder bieden we nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Poortugaal.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Remeha, Bosch, AWB, Nefit.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, e-Heat, Therminon, Technea, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Poortugaal

Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Poortugaal

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Poortugaal.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een voordelige manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Poortugaal schommelen tussen de €1200,00 – €2450,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. allerlei onderdelen. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige facetten die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Poortugaal (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€770 – €795
20 m2€800 – €1225€1075 – €1550
45 – 50 m2€2200 – €2800€2525 – €3350
60 – 65 m2€3850 – €4425€4000 – €4775
80 m2 +€5100 – €5750€5550 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Tip: meerdere types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok bekijk je kort en bondig de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Poortugaal? In het gedeelte hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Rhoon, Rozenburg en Maasland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Albrandswaard bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.albrandswaard.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Poortugaal?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €750 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.700 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt bepaald door het gekozen model (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het soort installatie, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Poortugaal, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3170, 3171, 3172, 3176.

Plaats een reactie