Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rotterdam-Albrandswaard vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Rotterdam-Albrandswaard? Het is een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten bieden wij bruikbare informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Rotterdam-Albrandswaard!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-rotterdam-albrandswaard-3165

Vloerverwarming laten leggen in Rotterdam-Albrandswaard

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan specificeren kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, gang, slaapkamer, keuken, toilet, badkamer. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire soorten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als parket, vinyl, tapijt, laminaat, tegels, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Rotterdam-Albrandswaard zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post ontvang je kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Albrandswaard en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming installateurs nabij Rotterdam-Albrandswaard

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. Hieronder delen we aanvullende informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij renovaties en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Rotterdam-Albrandswaard.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Bosch, AWB, Vaillant, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Danfoss, WTH, Warmup, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Rotterdam-Albrandswaard

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Rotterdam-Albrandswaard

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Rotterdam-Albrandswaard.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een innovatieve manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Rotterdam-Albrandswaard liggen tussen de €1100,00 – €2200,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van allerlei facetten. Zo wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rotterdam-Albrandswaard (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€760 – €780
20 – 25 m2€925 – €1275€1025 – €1475
50 m2€2250 – €2750€2500 – €3275
60 m2€3825 – €4475€4150 – €4875
80 – 85 m2€5150 – €5750€5500 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, verdeler, thermostaat, tackerplaten, wapening, pompschakelaar en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Let op: sommige soorten geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave verstrekken we stapsgewijs extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rotterdam-Albrandswaard? Hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Maasland, Poortugaal en Hoek van Holland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Albrandswaard is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.albrandswaard.nl). Voor verduurzaming installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Rotterdam-Albrandswaard?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.450 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.200 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het geselecteerde systeem (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het gewenste model, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rotterdam-Albrandswaard, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3165.

Plaats een reactie