Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beerze vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Beerze? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal vertellen we je nuttige informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Beerze!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-beerze-7736

Vloerverwarming laten leggen in Beerze

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. In dat geval weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de woonkamer, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, gang, toilet. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het soort systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Bekende types zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een basis dekvloer of vloerafwerking als parket, tegels, tapijt, laminaat, linoleum, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Beerze eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Ommen en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming experts omgeving Beerze

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze is mede afhankelijk van allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok bieden we aanvullende informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. We zien het met name bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Beerze.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Minder risico op barsten.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas, Bosch.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Warmup, WTH, Magnum, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Beerze

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Beerze

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Beerze.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Beerze kost globaal gezien tussen de €1000,00 tot €2275,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door meerdere werkzaamheden. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beerze (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€775 – €780
20 m2€900 – €1200€975 – €1575
40 – 45 m2€2250 – €2875€2525 – €3275
70 m2€3775 – €4375€4150 – €4825
90 m2 +€5225 – €5700€5625 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, verdeler, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Tip: sommige vloertypes geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of winkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave bieden we kort en bondig de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beerze? In het schema hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Vilsteren, Stegeren en Punthorst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Ommen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.ommen.nl). Voor duurzame producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Beerze?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €950 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €6.450 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het geselecteerde product, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Door dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beerze, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7736.

Plaats een reactie