Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Swalmen vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Swalmen? Het is een verwarmingstype dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina bekijk je handige informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Swalmen!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-swalmen-6070

Vloerverwarming laten leggen in Swalmen

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan adviseren we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld slaapkamer, badkamer, toilet, woonkamer, keuken, berging / schuur. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste soorten zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, parket, laminaat, linoleum, PVC, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Swalmen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail sturen wij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Roermond en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming installatiebedrijven regio Swalmen

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem is onderhevig aan een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In de lijst hierna vind je aanvullende details over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Swalmen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Nefit, Bosch, Vaillant, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Warmup, Therminon, WTH, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Swalmen

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Swalmen

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Swalmen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Swalmen variëren tussen de €1125,00 – €2400,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. verschillende werkzaamheden. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de volgende weergave krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Swalmen (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€765 – €780
20 m2€850 – €1350€975 – €1525
40 – 50 m2€2225 – €2850€2525 – €3200
65 – 70 m2€3725 – €4375€4000 – €4875
85 – 90 m2€5250 – €5800€5700 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, verdeler, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Let op: diverse constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder lees je overzichtelijk meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Swalmen? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Montfort, Melick en Vlodrop.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Roermond krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.roermond.nl). Voor duurzame oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Swalmen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €825 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het geselecteerde model (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het soort systeem, de toplaag en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Swalmen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6041, 6070, 6071.

Plaats een reactie