Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bunne vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Bunne? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site bieden wij handige informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bunne!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-bunne-9496

Vloerverwarming laten leggen in Bunne

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Zo is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld toilet, slaapkamer, badkamer, keuken, berging / schuur, woonkamer. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende keuzes zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, tegels, laminaat, linoleum, PVC. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Bunne alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Per mail sturen we gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Tynaarlo en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming experts regio Bunne

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze komt tot stand door diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. Hieronder delen we aanvullende details over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij verbouwingen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Bunne.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Bosch, Vaillant, AWB, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Therminon, Warmup, Danfoss, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Bunne

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Bunne

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Bunne.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bunne liggen tussen de €925,00 tot €2150,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere werkzaamheden. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de tabel hieronder tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bunne (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€750 – €795
20 – 25 m2€900 – €1300€1025 – €1575
40 – 50 m2€2250 – €2900€2500 – €3325
65 m2€3750 – €4425€4200 – €4750
80 m2 +€5250 – €5800€5550 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Advies: sommige vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder vind je overzichtelijk extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bunne? Op deze pagina tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Yde, Donderen en De Punt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Tynaarlo is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.tynaarlo.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Bunne?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €800 voor 15 m2 oplopend tot €6.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs kom tot stand door het gewenste systeem (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan de gewenste installatie, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bunne, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9496.

Plaats een reactie